viernes, 23 de septiembre de 2016

Marcador socials - ¿Que son?

Els marcadors socials son serveis online que ens permeten emmagatzemar de forma organitzada, per categories i etiquetes o "tags", enllaços web i recuperar-los posteriorment. Es similar a la opció de favorits de un navegador web. A més a més de emmagatzemar-los per a us individual es poden compartir amb altres usuaris i també permeten subscripcions mitjançant RSS.


Característiques

- Com estan emmagatzemades en un servei que esta en Internet ens permeten accedir a ells des de qualsevol lloc del mon.
- Permeten compartir els enllaços marcats com altres usuaris interessats que es poden enllaçar amb ells a traves de etiquetes o categories.
- Es pot conèixer els favorits de altres persones.

Implicacions del seu ús

Els marcadors socials permeten als professors localitzar, emmagatzemar, etiquetar i anotar recursos de Internet per a re-utilitzar-los des de qualsevol ordinador, i compartir-los amb la comunitat educativa.

Avantatges e inconvenients

Aquest sistema té diversos avantatges sobre altres eines tradicionals com els motors de cerca. Tota la inclusió i classificació de recursos està realitzada per éssers humans en lloc de màquines que processen la informació de forma automàtica segons un programa.
A més daixò, els usuaris marquen els recursos que troben més útils, per tant, els recursos més útils són marcats per més usuaris. D'aquesta manera es crea un rànquing de recursos basat en el criteri dels usuaris. És una forma de mesurar la utilitat dels recursos millor que la que proporcionen altres sistemes automatitzats com els que es basen en el nombre d'enllaços externs, etc.

També te varies desavantatges, com que no te un sistema preestablit de paraules clau o categories. No te una estructura definida per els "tags". Els "tags" poden tenir més d'un significat i pot oferir resultats inexactes i finalment no existeix na forma per estructurar els "tags" de forma jeràrquica.

-----------------------------------------------------------------------------------

A continuació un vídeo en castellà resumint tot això que he explicat.





1 comentario: